Nyårs Rolex Submariner och Rolex Datejust

Bortsett från själva klockans design och funktionalitet är en av de största skillnaderna mellan Rolex Datejust och Rolex Submariner att Rolex erbjuder ett antal olika alternativ inom varje samling.
Medan replika Rolex Submariner har ökat i storlek sedan debuten 1953, erbjuds den bara i en enda fallstorlek åt gången. Från och med september 2020 är alla Rolex Submariner replika klockor tillgängliga i 41mm fodral, oavsett deras specifika referens eller material. Medan tidigare generationer av Submariner innehöll ett 40 mm fodral, och tidiga modeller från 1950-talet alla fanns tillgängliga i 37 mm och 38 mm diametrar, har Rolex aldrig producerat en extra storlek på Submariner för att erbjudas med standardmodellen.replika klockor
Sedan introduktionen har Rolex Submariner erbjudits med endast en urtavla. Även om den har producerats i flera olika färger genom åren och har genomgått många mindre modifieringar och uppdateringar, har alla Submariner-urtavlor stora lysande timmarkörer i en djärv blandning av geometriska former.
Alla Rolex Submariner klockor kopior utrustade med en 60-minuters roterande kronografram. Medan vintage Submariner-modellerna har aluminiuminsatser och vintage-referensmodellerna har dubbelriktade ramar, har Rolex Submariner alltid haft en 60-minuters roterande ram.
Eftersom Rolex Submariner finns i både datum- och datumlösa former, finns två olika rörelser i denna generation av Rolex Submariner. Från och med september 2020 drivs Rolex Submariner No-Date av kaliber 3230, medan Submariner Date drivs av kaliber 3235. Båda rörelserna är från Rolex senaste generation av interna rörelser, med varumärkets egenutvecklade Chronergy-flykt och en blå Parachrom hårspring.
Sedan den introducerades 1953 har den falska Rolex Submariner bara någonsin officiellt erbjudits med märkets klassiska Oyster-armband med tre länkar. Både armbandet och spännet har utvecklats genom åren eftersom Rolex har förfinat och förbättrat sina mönster, men Submariner har aldrig officiellt använts på någon annan Rolex-armbandsmodell, som Jubileet, President, Pearlmaster eller Oysterflex. Oyster-armbandet är lätt det mest praktiska och sportiga alternativet som Rolex har att erbjuda. Den passar perfekt med Submarinerns målmedvetna, estetiska verktygsklocka.