Varför inte köpa Patek Philippe ‘Gobbi Milano’?

klockor kopior

Under de senaste åren har jag medvetet bedrivit en strategi för att öka det relativa antalet och värdet på baskopiorna i min samling för att balansera det stora antalet ”favoriter” och ”roliga” klockor jag redan äger. Samtidigt började jag lära mig mer om vintageklockornas värld och möjligheterna att göra antikviteter till min kärnkollektion
En trevlig vän till mig äger en grädde Referens 2526, och jag hade ofta beundrat den genom åren men hade inte riktigt fått den roll som 2526 spelar i Patek Philippes historia tills jag pratade med honom och andra klockvänner under resan till Only Watch 2021 och göra lite online-undersökningar sent på kvällen.
När jag lärde mig mer fångade aspekter av denna referens som är kända för vintagentusiaster verkligen min uppmärksamhet: i synnerhet användningen av en eldad emaljskiva och närvaron av Calibre 12-600 AT, Patek Philippes första automatiska rörelse, en funktion som jag Jag kommer tillbaka lite senare.
Två saker stod i vägen för mig: för det första hade det svartvita stycket en betydligt högre uppskattning än den första 2526 i kombination med det faktum att jag redan hade plockat upp ett par andra klockor kopior den helgen; och det andra, medan det verkade som om vi hade hanterat och sett i stort sett varje klocka på varje auktion med en lupp under de föregående dagarna, av någon anledning hade jag inte tittat bättre på just det partiet.
Som det berättar för mig att min klocka är den enda svartvita Gobbi 2526 med den svarta urtavlan certifierad på dess utdrag som original, vilket gör den möjligen unik. Spelar det någon roll? Jag inser att jag tar en allvarlig risk att glida in i trippelrött flytande understruket Submariner-land här, men åtminstone tycker jag att det är ganska coolt att ha en klassisk Patek Philippe-klocka som möjligen är olik alla andra.
Ett värdig komplement: Jag är ett stort fan av mitt rosa guldexempel på Patek Philippe Reference 1526, det första serieproducerade eviga armbandsuret för kalendern, och för mig stiger denna extremt sällsynta underbara Calatrava absolut till samma nivå som en dregling -värdig vintage Patek Philippe klocka. Det ser bra ut och tåligt: Jag har uppmätt 2526 flera gånger och har fortfarande en diameter på 35 mm, men trots den mörkare urtavlan är handledsytan större, troligen på grund av dess tunnare ram och längre öronplatta. Det är en bärbar klocka som för mig ger en känsla av elegans till affärsdräkt samtidigt som den är avslappnad för informella tillfällen.