2020 bästa klockor för sektordialuppringning

Stora varumärken fortsätter att framgångsrikt se tillbaka till det förflutna när man utformar klockor för nuet. På moderna klockor kopior kan vi se många stilelement från 1930-talet. En av dessa anakronismer är sektorratten, en fantastisk layout av ratten som vanligtvis definieras av slutna koncentriska cirklar som segmenterar ratten. Det finns en känsla av ordning och kontroll i denna layout som kommer från de delade utrymmena på ratten, som påminner om de strukturerade designerna av Art Deco, blandade med minimalismen i Bauhaus-rörelsen. När Longines andade nytt liv i den här urtavlan med sin nya Heritage Classic som de lanserade förra veckan, trodde jag att jag skulle titta på några av de bästa sektorns urval under de senaste åren.klockor kopior
Den ursprungliga sektorskivan Longines från 1934 till vänster och den nya Longines Heritage Classic till höger. Dan Henry 1947 Dress Watch är förmodligen den snyggaste sektorratten du kan hitta på en budget. Med en diameter på 40 mm och 12 mm är den lite större än vad som skulle ha varit normalt 1947, men den är snyggt dimensionerad för dagens handleder. Med sin charmiga tillämpning av det romerska sifferindexets borstade kapitelring och eleganta bladhand ser det fantastiskt ut.
Medan denna IWC Portugieser är en av de flesta klockor i större storlek, på 44 mm, mjukas effekten av den svarta urtavlan mot den svarta alligatorläderremmen. I kontrast till den mörka bläckfärgade urtavlan är timmarkeringarna och cirkulär sektormarkering, som bara avbryts av de små sekunderna vid 6-tiden. Den manuella lindningsrörelsen ger 46 timmars kraftreserv, vilket borde vara tillräckligt för att få dig genom din nästa svarta slipsaktivitet.
Väskan är 38mm av 18 k vitt guld, och på bara 8,6 mm tjock är det en korrekt storlek klänningsklocka som kommer att glida under alla manschetter. Detta skulle inte vara en total lista över mitten av århundradet inspirerade klänningsklockor om det inte bestod av Patek Philippe, och 5296G-001 är ett fantastiskt exempel på hur man gör en sektorval rätt.