Är TAG Heuer glömd, eller är den borta för alltid?

replika klockor

Så när man tittar på TAG Heuers historia är det tydligt att företaget brinner för innovation. Men innovation är inte alltid bra bara för innovationens skull.
Ta till exempel dykklockan TAG Heuer som lanserades 1978. Det var tydligt att de försökte kapitalisera på en marknad skapad av Rolex. De är nästan identiska en-till-en. TAG Heuer tillverkar klockor som liknar andra märken men är billigare, så du behöver lägga ut mindre pengar.
Få den lyxiga looken till ett lägre pris med dessa klockalternativ!
Så även om vi är stora fans av prisvärda alternativ, kan detta också ha en förödande effekt på ett varumärke eftersom konsumenterna tittar på båda klockorna och bara säger: ”Köper jag en billigare kopia?”
Ett annat problem för replika TAG Heuer idag kan ha börjat med deras Formel 1-klockor på 1980-talet, det vill säga deras försök att vara allt för alla. När allt kommer omkring, att stå upp för alla delar av marknaden betyder inte nödvändigtvis att du kommer att utmärka dig på alla delar av marknaden. Det är som att kasta ett extra brett nät och försöka fånga den bästa fisken, snarare än att kasta ett väldigt litet nät och fokusera på den fisk du vill fånga; precis som Rolex har en väldigt liten linje av klockor, som Rolex klockor entusiaster verkligen gillar.
Så, TAG Heuer har en lång och berömd historia av klockor och gör riktigt bra kronografer. Så argumentet kan framföras: ”Varför fokuserar de inte på det? Eller behöver världen ett annat lyxmärke för att göra en annan plastklocka?”
I slutändan sätter denna ”jack-of-all-trades”-attityd TAG Heuer i en position av att vara en ”jack-of-all-trades och master-of-none.” Kunderna förväntar sig att ett varumärke är konsekvent i vad det erbjuder dig.
Titta på Apple, till exempel. De har varit konsekventa med sin kärnpublik under åren. Tag Heuer har blivit lite förglömlig eftersom de är osäkra på vem de vill vara.