Bästa Rolex GMT-Master II Reference 116710LN Ultimate Review

Det är ingen hemlighet att många Rolex kopi klokker presterar mycket bra som finansiella tillgångar. Du behöver bara titta på priserna på de mest efterfrågade modellerna på andrahandsmarknaden för att se hur värdefull en falsk Rolex kan vara som investering om du väljer rätt vid rätt tidpunkt. Tricket är förstås att kunna se vilka klockor som kommer att öka i värde i framtiden, och det är fortfarande långt ifrån en exakt vetenskap. Det finns dock specifika egenskaper som kan användas som indikatorer på investeringspotential, och repliken Rolex GMT-Master II ref. 116710LN har flera av dem.
För det första är det ett exempel på en av världens mest kända lyxklockor för resor, en klocka som verkligen har blivit ikonisk i sin 60+-åriga historia. För det andra har referensen 116710LN tagits bort, vilket innebär att det finns ett begränsat antal överlevande exempel, vilket nästan säkert kommer att pressa upp priset. För det tredje har just den här modellen en speciell plats i Rolex historia som den första GMT-klockan i rostfritt stål utrustad med märkets egenutvecklade Cerachrom keramiska ram, och den sista som har en enfärgad ram.
Sammantaget finns det många argument för att repliken Rolex GMT-Master II 116710LN ska bli en framtida klassiker. Så, för att hjälpa dig avgöra om just den här modellen hör hemma i din samling, har vi sammanställt den här guiden för att berätta allt du behöver veta om denna ovanliga och viktiga Rolex-referens.
Modellen 116710LN 116710LN är faktiskt inte det första exemplet på den nya generationen sexsiffriga Rolex GMT-Master II-klockor. Denna ära tilldelades 2005 års Ref. 116718LN introducerades 2005 och var gjord av massivt 18k gult guld och erbjöds med en svart eller festlig grön urtavla för att markera 50-årsjubileet av GMT-Master-kollektionen. Den följdes av den tvåfärgade Rolesor ref. 116713LN, introducerad 2006, och rostfritt stål ref. 116710LN följande år. 116710LN dök upp året därpå, 2007.
Stålmodellen var dock den som alla väntade på, och den dök upp på Baselworld 2007 i Rolexs nyligen introducerade Super Case. Även om den bibehåller samma 40 mm höljesdiameter som sin föregångare, är den övergripande profilen betydligt tjockare tack vare tjockare klackar och ett kronskydd nästan dubbelt så brett som sin föregångare. De uppdaterade fodralproportionerna är Rolexs svar på uppmaningarna från många samlare om en ökning av storleken på dess Professional Collection-modeller, i en tid då trenden mot större klockor var i full gång.
Som ett komplement till det djärvare fodralet finns ytterligare ett tillägg till samlingen, Maxi-ratten, som först dök upp på den gröna 50th Anniversary Edition Submariner 2003, med större index och bredare tim- och minutvisare. Precis som själva superväskan är de större urtavlor mer tilltalande för vissa än andra, men det råder ingen tvekan om att det förbättrar den övergripande läsbarheten.