2022 ger märkbara Rolex-prishöjningar

klockor kopior

De första dagarna av 2022 har sett en avsevärd ökning av Rolex-priserna, särskilt för lyxklockor i stål. I den här artikeln hittar du prishöjningar för de mest populära Rolex-klockorna.
För det första, med tanke på ovanstående, är det verkligen ingen överraskning att detaljhandelspriserna på klockor ökar över hela linjen 2022. För det andra använder vi Rolex som ett exempel eftersom det på många sätt dikterar handlingar, känslor och strategi för den större klockindustrin – även som erkänts av andra stora lyxurmakare. Enligt Morgan Stanleys forskning står Rolex för en fjärdedel av den årliga omsättningen för hela den schweiziska klockindustrin, baserat på ett underförstått detaljhandelsvärde på 8 miljarder CHF 2020. Därför är det troligt att det du ska läsa om Rolex klockor kopior kommer att hända snart till den lyxiga urmakaren du väljer.
En av de främsta anledningarna till att urmakare måste vara försiktiga med att höja priserna är att prissättningen av lyxklockor till stor del är enkelriktad – att gå bakåt är en mycket smärtsam och ohållbar upplevelse. Varför? Eftersom det är lätt att bli ett rabatterat lyxvarumärke, och kunderna blir snabbt vana vid att beräkna och förvänta sig större rabatter – när du väl blir ett rabatterat varumärke med en skamfilad image och prissättning blir det extremt dyrt att återupprätta praxis att systematiskt sälja i detaljhandeln. och ofta omöjlig uppgift.
Kort sagt, det finns många skäl på medellång till lång sikt att iaktta en hög grad av försiktighet när man höjer lyxpriserna. Om det finns ett lyxvarumärke som ger sig all tid i världen att planera på lång till mycket lång sikt, fritt från press från tillväxt och utdelningsbetalande investerare – ja, det är Rolex.
Vi bör betona att Rolexs prishöjningar inte alltid är tidsinställda att sammanfalla med det nya året; bolaget genomför inga prisjusteringar kopplade till kalendern. De kan förekomma när som helst på året, eventuellt flera gånger under loppet av 12 månader, och som vi har sett i den här artikeln påverkas olika modeller och kollektioner i olika grad. Inför en så stark efterfrågan, med kunder runt om i världen som helt klart har pengarna och viljan att spendera mer för sin nästa Rolex-klocka, är det förståeligt att ”Crown anser att det är säkert att höja detaljhandelspriset på många av sina bästa- säljer lyxklockor i stål 2022.
Frågan är, nästan retoriskt, om en ökning på 10 % kommer att räcka för att kyla ner marknaden något. Vid det här laget skulle vi säga ”de sekundära och grå marknaderna – där många replika Rolex liknande splitternya klockor handlas till priser långt över deras föreslagna återförsäljarpriser – kommer lätt att absorbera skillnaden, åtminstone för nu. Å andra sidan, vårt team förstår helt önskan att erövra ägandet av en viss klocka och uppmanar dig att inte göra det och att inte spendera mer än försäljningspriset på någon klocka.