Testar Rolex GMT-Master II

klockor kopior

Rolex har uppdaterat sin populära reseklocka, GMT-Master II, med en stål-, blå och svart ”Batman”-ram. Vi testade en av de första klockorna med Jubilee-remmen och det nya urverket i denna funktion från WatchTimes arkiv (originalfoto av Marcus Krüger).
Rolex GMT-Master II ”Batman” – liggande
Den blå och svarta färgkombinationen på infattningen av denna Rolex GMT-Master II har fått sina fans att kalla den ”Batman”. Den nuvarande versionen kommer med ett Jubilee-band och ett nytt urverk, som lanserades 2019. Dess föregångare med samma färger dök upp 2013 och var den första falska Rolex-modellen med en tvåfärgad keramisk ram. Denna speciella färgkombination fanns inte tidigare. Den första GMT-Master II 1954 hade en blå och röd 24-timmarsskala och döptes senare till ”Pepsi” för denna färgkombination. Dessa färger valdes ursprungligen för att tydligare skilja mellan dag- och natttimmar i en andra tidszon. Dessa och andra specifikationer har sitt ursprung hos Pan Am, som efterfrågade denna modell. Nya jetflygplan gjorde interkontinentala flygningar kortare och mer populära, och i takt med att antalet flygningar ökade, ökade också efterfrågan på klockor med dubbla tidszoner. GMT-Masters popularitet ökade med dess pilotklockstil och färgglada, omedelbart igenkännbara ram. Senare dök det upp mer reserverade versioner, som den svarta och röda ”Cola”-modellen.
Idag finns GMT-Master II i stål i två versioner, som endast skiljer sig i färgen på ramen: Pepsi och vår testklocka, Batman. Båda är utrustade med ett nytt urverk och ett femradigt Jubilee-band som en gång var reserverat endast för modellen Datejust. Rolex klockor kopior hade tidigare utrustat guld- och Rolesor (stål och guld) GMT-Master II-modellerna med det sportigare treradiga Oyster-bandet. Replika Rolex designade Jubilee-armbandet för Datejust 1945; Men redan 1959 fanns GMT-Master även med Jubilee-armbandet som tillval. Precis som GMT-Master II:s Oyster-armband är det inre armbandet polerat och det yttre armbandet har en borstad finish.
Rolex GMT-Master II ”Batman” & ”Pepsi” ramar
Batman eller Pepsi? Batman-färgkombinationen är något mer reserverad; Pepsi är närmare och ansluter sig närmare till originalet.
Jubilee-armbandet är väldigt bekvämt att bära. Dess små länkar passar tätt ihop och drar inte i håret på den smala handleden. Oyster-armbandet är också bekvämt tack vare sina böjda länkar. Armbandet och boetten är fortfarande gjorda av rostfritt 904L rostfritt stål som Rolex nyligen har börjat kalla ”Oyster Steel”.