Anledningar till Rolex Submariner’s framgång

cSedan introduktionen 1954 har Rolex Submariner varit en av de mest berömda replikurarna i världen. Resan, som sträckte sig över mer än 60 år, har förvandlat den från det sista ordet i en professionell dykares must-have-kit till den ultimata symbolen för muskulös elegans och underdrivet lyx.
För att betraktas som en klassiker måste det kryssa för i flera rutor. Den måste fånga fantasin, den måste ha en enkel och tidlös estetik – men viktigast av allt, den måste fungera – och fortsätta arbeta. Rolex tillverkningskvalitet är oöverträffad och replikklockan är en av de mest pålitliga mekaniska tidstyckena som någonsin gjorts.
När Rolex först designades, skulle det vara en dykarklocka. Rolexs direktör vid den tiden, Rene-Paul Jeanneret, en ivrig amatördykare, testade sin nya ”verktygsark” med hjälp av den legendariska undervattenspionjären Jacques Cousteau. Den stora vattenutforskaren, som bar en tidig Submariner genom sin oscar-vinnande film ”The Silent World”, cementerade för alltid klockans plats i The World of undervattensutforskning.
Dagens Submariner är ännu starkare än när de byggdes först. Det vattentäta värdet har höjts till 300 meter, och den inre rörelsen är nu utrustad med Rolexs blå fallskärmsfjädrar, vilket gör den ikoniska Rolex-dykklockan mer motståndskraftig mot stötar och temperatursvängningar. Den moderna Submariner-klockan är tillverkad i 904L rostfritt stål, medan de flesta andra märken använder 316L stål. Otroligt starkt och korrosionsbeständigt, 904L stål används normalt bara inom flyg- och kemiteknik.
Mellan den oförstörbara rörelsen och de mest pålitliga fallen inom replikaurindustrin är den ikoniska Rolex Submariner en klocka som är gjord för att gå igenom de tuffaste och mest extrema förhållanden. En annan egenskap hos nästan alla klassiska mönster är en grad av innovation. Medan Submariner’s exteriördesign inte förändras mycket under sin 60-åriga historia, lägger Rolex klockor kopior klassiska dykklocka till några banbrytande förbättringar under sin livstid.
Ädelstenkalibern 3135 installerades 1988 och fungerar fortfarande med moderna Submariner-klockor. En mycket exakt och hållbar rörelse, kal. 3135 är en garanti för den extremt tuffa och ikoniska Rolex ubåtdykningsklockan. Med tanke på Submarinerens nuvarande djupgradering har Rolex också uppgraderat de lysande material som används på urtavlan och händerna. I slutet av 1990-talet ersattes äldre radioaktivt tritium av en fotoluminescerande förening, vilket slutade lumeproblemet på Submariner eftersom dess halveringstid var över.