Breitlings avgång från Baselworld 2020

Som alla vet är det utan tvekan att Breitling är ett av Schweiz mest populära klockmärken. På söndagen den 14 april har det dock meddelat att det inte kommer att delta i Baselworld-showen år 2020. Faktum är att det kommer att hålla sin egen försäljnings- och kommunikationshändelse nästa år, vilket kallade Breitling-toppmötet som ersätter Baselworld-showen. Breitlings VD Georges Kern berömde Baselworlds nya ledning och showens nya riktning i ett uttalande. Den nya showen hålls från 30 april till 5 maj, medan Baselworlds tid är i slutet av april, vilket inte kan förenas med schemaläggningen.
Kern sa att ”Breitling hade en framgångsrik Baselworld i 2019. Det som vi skulle vilja betona är att de omfattande innovationerna utvecklats och implementerades av Baselworlds ledning under Michel Loris-Melikoff på så kort tid, som har haft en positiv inverkan och kan laga grunden för Baselworld i framtiden för ny riktning. ”
Självklart väljer Breitling att visa sina klockor kopior på ”Summits” istället för de vanliga showen. Dessutom sa han: ”Toppplattformen som redan har meddelats förut kan vi vara flexibla när det gäller var och när vi informerar våra målgrupper om varumärkesutvecklingar och produktutgåvor. Vi kommer att fortsätta fokusera på denna plattform, fördelen är att det kan vi personligen reagera på kunder, medierepresentanter, försäljningspartner och samlare på detta sätt. ”
De kommer att bestämma om de kommer att återvända till Baselworld från och med 2021 på ett senare tillfälle, och detta beror på tidpunkten för evenemanget och möjligheten att hålla Breitling-toppmötet.
Det var inte oväntat att Kerns beslut att lämna. Han har varit uppenbar att han föredrar toppmöten och vägvisningar snarare än ett års handelsmässor sedan han började vara VD i 2017. Under hösten lanserade han det första Breitling-toppmötet i London, en dag med presentationer till återförsäljare och press om företaget planer och produkter. Tidigare i år introducerade han Navitimer 8-samlingen på en niostads roadshow med stopp i Europa, Mellanöstern, Asien och USA
Efter förra årets show hade trade scuttlebutt Breitling lämnat Baselworld, många blev överraskade när Kern anmälde sig till Baselworld 2019. Rykten berättar att Breitling inte skulle vara tillbaka vid årets show som stängdes den 26 mars.
Även om det inte är en chocknyhet, är Breitlings avgång ett slag mot Baselworld, som har förlorat 1000 utställare under de senaste tre åren. Dess nya ledningsgrupp återuppbygger showen för den digitala eran och hoppas kunna avslöja det nya formatet för att hålla varumärken som Breitling ombord år 2020.
”Säkert är vi besvikna över att Breitling släppte ut”, sa Baselworld, VD för Loris-Melikoff, HODINKEE i en telefonintervju från Schweiz strax efter att Breitling meddelade på söndagen.
I år höll Breitling sitt toppmöte under Baselworld. De två parterna strävar efter att förhandla om att införliva toppmötet i showperioden nästa år, men för Breitling är datumet för sent.
Loris-Melikoff hoppas ändå att Baselworld och Breitling kan lösa planeringskonflikten för Baselworld 2021. Breitling och Baselworld är överens om att känslomässiga erfarenheter är avgörande för att kommunicera i den digitala tidsåldern, sade Loris-Melikoff ”Dessutom är Breitlings nya koncept i många sidor i enlighet med vår strategi att omvandla Baselworld till en erfarenhetsplattform. Georges Kern är graciös att Baselworld verkligen förändras. Nu måste vi hålla kontakten för att Breitling ska komma tillbaka bekvämt. Jag är säker på att vi ska hitta en lösning . ”Så förväntar du dig Breitling tillbaka till Baselworld år 2021?