Hur kom namnen på några kända klockor till?

replika klockor

Det måste finnas några intressanta historier bakom dessa udda namn. Från den kreativa till den nyfikna, här är bakgrunden till hur några kända lyxklockor fick sina namn.
Senare införlivade Breitling skjutregeln i en klocka designad för piloter, och 1952 föddes Navitimer. Navis ram var mer komplex än Chronomats för att tillåta piloter att beräkna bränsleförbrukning, nedstignings-/klättringshastighet och medelhastighet. Den här gången kombinerade Replica Breitling orden ”navigation” och ”chronograph” för att komma fram till namnet Navitimer.
När Jack Heuer tog över familjeföretaget på 1960-talet etablerade han sig genom att lansera en rad nya klockmodeller. 1962 lanserades TAG Heuer Autavia kronograf. Även om den falska klockan var ny, var namnet Autavia inte nytt – det togs från TAG Heuers instrumentpanelklockor som först utvecklades för bilar och flygplan 1933. Sammandragningarna av orden ”bil” och ”flyg” ger oss namnet Autavia .
Autavia-kronografen följdes snart av Carrera-kronografen, som gjorde sin debut 1963. Den här gången ville Jack Heuer ha ett nytt namn på den nya kronografen och valde ett som var inspirerat av motorsportevenemanget Carrera Panamericana, som ägde rum på de öppna vägarna i Mexiko.
1949 registrerade Panerai ett annat namn för den självlysande färgen – den här gången genom att välja Luminor. Det nya namnet valdes för att undvika sambandet mellan lysande urtavlor och radioaktivitet eftersom fler och fler människor blev medvetna om farorna med radium. Panerai ersatte så småningom radium med tritium som andra urmakare, vilket är mycket mindre farligt. Den moderna Panerai Luminor-klockan, med tjockare klackar och ett broformat kronskydd, lånar designelement från replika klockor utvecklade av Panerai på 1950-talet och uppkallade efter företagets andra märke av ljusstyrka.
Den frilansande klockdesignern gick med på det och 1976 lanserade Patek Philippe den sportiga Nautilus-klockan. För att understryka klockans koppling till den marina livsstilen döptes Nautilus efter kapten Nemos ubåt i Jules Vernes roman 20 000 Leagues Under the Sea.
Rolex är inte främmande för att hitta på kreativa namn. Till exempel, i Rolex-språk, är tvåfärgad Rolesor, roséguld är Everose-guld, rostfritt stål är Oystersteel och keramik är Cerachrom. 1963 introducerade Rolex en ny kronografmodell som de döpte till Cosmograph för att skilja den från andra märkens klockor.