Rolex Daytonas efterfrågan på denna ikoniska Chronograph är fortfarande stark.

Det är omöjligt att prata om Rolex utan att nämna dess populära modell Cosmograph Daytona. Rolex Daytona tillverkades 1963 och är en mekanisk klocka, och en av de dyraste Rolex-klockorna är dess vintage Paul Newman Daytona, som såldes 2017.
Marknaden utvecklas ständigt och antalet investeringsportaler ökar dag för dag. Det råder dock ingen tvekan om att segmentet lyxklockor fortfarande är ett av de bästa alternativen som finns. På marknaden för lyxklockor är Rolex säkerligen det första märket som kommer till allas sinne. Det finns ingen anledning att diskutera detta när du investerar i en Rolex-bit. Vi har en lista över stycken som har varit framgångsrika sedan starten, men inget annat som Rolex Cosmonaut Daytona.
Den veckolånga replika Rolex Daytona onlineauktionen på Watchcollecting.com har avslutats och dess försäljningspriser indikerar att andrahandsmarknaden för denna ikoniska Chronograph håller på att stabiliseras.
Sedan lanseringen i mars 2021 har Watch Collecting-auktionsplattformen sålt nästan 100 Rolex Daytona.
Priserna på andrahandsmarknaden nådde en topp runt mars, där Subdial rapporterade en försäljning på i genomsnitt £33 450 för ref. Daytona i 116500LN stål med keramisk ram.
Watch Collectings försäljningsprisarkiv återspeglar detta, med det högsta priset för samma modell som kommer i maj när en oanvänd 2021-modell med kartong och papper såldes för £32 500 plus en köparpremie på 6 %.
Watch Collectings veckolånga Daytonas-auktion innehöll 12 olika modeller, inklusive en blekblå urtavla i platina med diamanttimmarkörer, som såldes för £98 000.
1955, kort efter Daytonas hantverk, släppte Rolex Chronograph, även känd som den stora förfadern till den nuvarande Rolex Cosmograph Daytona. Den förtjänar definitivt detta påstående, eftersom åskådare är överens om att klockan är så bra som den kan bli. Även om det inte är den mest populära modellen, håller Chronograph fortfarande sitt värde som den högt respekterade Cosmograph Daytona.