Patek Philippe omfamnar ”vintage-inspirerad” look med nya modeller

klockor kopior

Patek Philippe presenterade en ny serie modeller på årets klockvisning, inklusive en uppsättning av fyra klockor som de kallar ”högmodern vintagestil”. Dessa nya klockor är uppdelade i två grupper, där 5326G och 5226G upptar ena änden av samlingen och 5320G och 5172G den andra. Den senare har den traditionella urtavlan i roséguld opalin, medan den förstnämnda tar en lite mer oväntad väg med en chunky textur och beige lume. Vi har sett många av dessa utseenden de senaste åren, men aldrig från ett märke som Patek Philippe.
Innan vi går vidare, slutar jag för att erkänna den nya färgsättningen för den mycket hyllade 5270-modellen, som nu har en mörkgrön rökt urtavla med vita accenter på ett platinafodral. Det här är moderna Patek Philippe när den är som bäst, och sätter trenden för gröna urtavlor. Det är vackert, det är dyrt, det är otroligt.
5320G och 5172G finns i fler lax-/svartfärger, och de har båda ett roséguld opalint ansikte med kolgrå guld visare och index. Det ser bra ut och är ganska läsbart, så det är en win-win. 5320 är en evighetskalender som sätter datum och månad i en bländare klockan 12, med datumet avläst i en månfaskomplikation klockan 6, flankerad av dag/natt och skottårsindikeringar. Allt detta är inrymt i en 40 mm vitguldslåda som bara är 11,1 mm tjock.
5172 använder samma färgschema på sin fantastiska handlindade kronograf, och effekten är exakt som visas på bilderna. 41 mm vitguldsfodralet är lite stort att ha på sig, men det stegade fodralet sticker snyggt in i handleden. Visst, det är en stor urtavla, men det är en som är väl värd att titta på.
När vi flyttar till 5326G och 5226G är det lite fel, men inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt. Dessa klockor har båda en grov textur inställd i en kolgrå urtavla med svarta gradientkanter. Texturen i sig sägs ha inspirerats av en kameras grepp. Det är lite slumpmässigt, men det fungerar på klockorna. Vad som är mer märkligt här är valet att använda beige ljusstyrka för en gammaldags look. Det här är en trend som vi ser återspeglas i fler klockor som uppriktigt sagt verkar blekna. Att komma från ett märke som Patek Philippe klockor kopior kan vara ett tecken på att ha hoppat över hajen på ett sätt.
Som sagt, jag kan inte förneka att det ser bra ut här. Tid och datum för referens 5226G är modellerat efter referens 565 från 1947, den så kallade ”nattväktaren”, som såldes av Phillips 2016. Den presenteras naturligtvis i ett modernt utseende, inklusive de åldrande siffrorna. Den har en fält-/militärurkänsla över sig, och jag tvekar att kalla den en fältklocka som du faktiskt skulle vilja bära, du vet, på fältet.