Rolex GMT-Master köpriktlinje för rostfritt stål

Naturligtvis rubrikerna kring replika Rolex GMT-Master II ref. 116710LN kretsar alla runt dess ram. Rolexs nyligen patenterade material kommer att ersätta de insatser som används i många av märkets sport-/verktygsklockor, som har tillverkats i aluminium sedan 1950-talet. Även om det är starkt och motståndskraftigt är aluminium känsligt för repor och blekning med tiden vid normalt slitage och användning. utvecklad helt internt av repliken Rolex, är mycket motståndskraftig mot repor och praktiskt taget ogenomtränglig för blekning från UV-ljus.
Med utgångspunkt från mycket fint zirkoniumoxid eller aluminiumoxidpulver blandas ämnet med olika pigment för att ge sin slutliga färg och tillsammans med självhäftande lim gör det att det kan formas till önskad form. Materialet formas sedan genom att placera det under högt tryck och värma det till cirka 1 600°C innan det låter det svalna, vilket minskar dess volym med 25 % och ger det otrolig styrka och hårdhet. Siffrorna är graverade med en diamantspetsfräs, sedan fylls markeringarna med platina eller 18 karats guld (gult eller stellar) med PVD-teknik, och slutligen poleras hela delen.
Cerachrom representerar ett viktigt steg framåt för falska Rolex som varumärke. Men i fallet med GMT-Master II modell 116710LN saknas fortfarande en pusselbit. Rolex hade ännu inte räknat ut hur man skulle lägga till två färger på ramen, något som har varit samlingens visitkort från början. GMT:s tvåfärgade ram har blivit en viktig egenskap hos klockan.
Rolex klockor kopior tog inte upp frågan om tvåfärgad keramik förrän 2013 när det introducerade Ref. Det var inte förrän 2013 som Rolex introducerade modellen 116710BLNR med en blå och svart Cerachrom-ram, vilket gav klockan ytterligare ett inofficiellt namn (”Batman”). Allt detta med tanke på är referensen 116710LN inte den första GMT-klockan med svart ram i företagets historia. Fake Rolex har erbjudit ett helt svart ramalternativ för GMT-Master och GMT-Master II sedan början av 1970-talet, så det faktum att Ref. 116710LN kommer med en enfärgad ram är inte ett avsteg från linjens historia, utan bara en återspegling av Rolexs tillverkningskapacitet vid den tiden.